За нас

Историята на семейна фирма Бижу-03

Произходът на семейна фирма Бижу-03 води началото си от фабрика "Петрови" за производство на бижутерия, разположена в град София, България. През 1931 г. Никола Петров заминава за Германия, за да изучава бижутерство. Става чирак в известната тогава там -фабрика „Морено”. Бързо овладява спецификата и технологията на производство на бижута и скоро заслужено получава званието „бижутер”. Натрупал опит и самочувствие в професията през 1933 г. се завръща в България и заедно със своите братя създават първата фабрика в България за производство на ювелирни изделия, позната като фабрика "Петрови". С времето репутацията им като производители на бижутерия нараства и те стават известни със своите изделия в Германия и България.

Вече три поколения творенето и създаването на бижута са наша страст, препитание и развитие.
Отличаваме се със собствена традиционна линия за производство на бижутерия от благородни и неблагородни метали, утвърдена от близо 100 годишната ни история.

Бижу-03 е нашето семейство. Ние сме приятели, колеги, професионалисти в своята област. Достигнали сме до една проста истина в живота – човек трябва да се занимава с нещата, които харесва и наистина умее най-добре. Искаме и обичаме да правим само едно - да разпалваме емоции и усмивки, да творим бижутата за вас, да произвеждаме българска бижутерия и то качествена.

Ние говорим езика на бижутерията и владеем изкуството да творим бижута.
Еднакво добри сме в: създаването на дизайн, 3D моделиране, работа с моделажен восък, високотехнологично ювелирно леене, всички галванични процеси.
Притежаваме собствена производствена база, оборудвана по най-модерни стандарти за производство на бижутерийни изделия от благородни и неблагородни метали.
За нас няма нищо невъзможно в изкуството на изработването на бижута. От идеята (рисунката, скицата, снимката) до финaлният щрих в създаването на едно бижу.

Посрещаме своите клиенти във фирменият ни магазин-ателие в любимият ни квартал Лозенец, в който работим, живеем и обичаме и избрахме за място на срещи с клиенти и приятели, защото тук са ни корените, тук сме автентични, това е мястото, на което ние и вие се чувстваме най-добре.

Сравнение на продукти

Бижу-03 използва така наречените „Бисквитки“ Научете повече за нашата политика за поверителност и нашата политика за Бисквитки